agnes_jongerius

Onlangs pikte ik de Volkskrant van de mat. Mijn blik ging naar de foto op de voorpagina. Hé, wie was dat? Een ouderwetse filmster? Toen zag ik, tot mijn schrik, dat het Agnes Jongerius was, dé vrouw uit het nieuws van dit moment. Toegegeven, de slaap zat nog in mijn ogen. En de Volkskrant lag op zijn kant. Maar toch had ze d’r even wat van. Van een filmster. Zo uit de tijd van de stomme film. 

Ach, had ze die pondjes maar niet. Dan zou ze zó passen aan de muur van een oudde soldatenkamer. ‘Bist du Lili Marlene…’,

Een snelle Google leert mij dat ze: “Nauwelijks drinkt, en aan tafel het gesprek belangrijker vindt dan de maaltijd.” Waar zou ze die pondjes dan vandaan hebben? Een stiekum laatje met mini-marsjes en drop naast de chauffeur in de dienstauto? Af en toe eens stoppen voor een patatje oorlog en/of bamibal? Een bitterballetje te veel, zo hier en daar?

Vooruit, Agnes, you can do it! Hanneke Groenteman en Erica Terpstra gingen je voor. En wie weet, kun je straks naast je gooi naar het minister-presidentschap ook nog eens hoge ogen gooien als pin-up.

Marij Sloothaak www.www.marijsloothaak.nl