In 2012 zongen Nico Knapper en ik tijdens een kerstconcert de zalige klassieker: Baby it’s cold outside. Dit nummer stamt uit 1944, lees ik op Wiki. Het is geschreven door Frank Loesser. Hij en zijn vrouw zongen het als afscheidsact tijdens Holywoodpartys. ‘A male voice, tries to convince a guest  that she should stay the evening because the weather is cold and the trip home would be difficult. 

Het is een heerlijk, schalks lied om te zingen en spelen. Geheel onschuldig begaven Nico en ik ons met dit lied op dun ijs. In #metoo sferen blijkt nu!

Een Amerikaans radiostation heeft besloten het lied niet meer te draaien. Luisteraars klaagden over de ongepaste tekst van het lied. ‘Ik zou mijn dochter niet in zo’n situatie willen,’ zegt presentator Desiray. ‘Zulke ideeën moeten we niet verspreiden.’

Luistert u eens naar het liedje op Youtube. Het lied draait wat mij betreft om flirten / verleiden. Een eeuwenoud, heerlijk spel. Het wordt pas iets anders als de vrouw geen nee kán zeggen. Maar in dit liedje oppert de vrouw eerst allerlei bezwaren: ‘Wat zullen de buren wel niet zeggen! Mijn zus is argwanend en mijn broer zal wel bij de deur staan! Er wordt vast over gepraat!’ Vervolgens beaamt ze dat het inderdaad toch wel erg koud is buiten; ze blijft. Humor! Hij heeft haar overtuigd! Ze heeft zélf besloten!

Trouwens, als je zelfs aan ‘Baby it’s cold outside’ in dit #Metoo tijdperk je handen kunt branden weet ik er nóg  wel een! Sneeuwwitje. Wíe van die zeven dwergen heeft die verdomde prins toestemming gegeven om haar te kussen, daar in die glazen kist? Ze was volkomen weerloos! #sneeuwwitjemetoo

Baby it’s cold outside door Nico Knapper en mij.