In dit komische boek, boordevol grappen en moppen, gaan kinderen samen met cartoonfiguur André van Duin op spannende zoektocht naar de bron van de lach. Genietend van de fratsen van André ontmoeten ze de meest vreemde figuren en beroemde komieken en gaan ze tapdansend door Hollywood. Ook staan er 11 Gouden Regels in: ‘Hoe word je een komiek’  en ‘weetjes’ over humor en over komieken zoals over Charlie Chaplin en Laurel en Hardy. Op de bijbehorende CD vertelt André van Duin het verhaal.  Uitgeverij Rubinstein.

ISBN 9789047619369. Auteur: Marij M. Sloothaak, illustraties Richard van de Pol.

 De workshop  
Auteur Marij Sloothaak neemt je mee op komisch avontuur, op zoek naar de bron van de lach! Gezellige workshop voor kinderen vanaf 6 jaar die van grappen en grollen houden of zelf komiek willen worden.
           Marij ging appeltaart eten bij André van Duin thuis! André leerde haar de 11 Gouden Regels:  ‘Hoe word je komiek.’ Wauw! Wat bijzonder. Marij besloot deze geheimen van André van Duin met kinderen te delen. Daarom deze workshop!
          Marij vertelt het verhaal in vogelvlucht en leest een stukje voor. Aan de hand van de 11 Gouden Regels praten de kinderen met Marij; hoe word je komiek?
          Kinderen mogen hun beste mop vertellen. Dan gaan we aan de slag! Met een warming up, óók van je gezicht! Lekker gekke bekken trekken!
          Dan leer je: hoe kom je professioneel op, als artiest, kies een artiestennaam en stel je voor aan het publiek. Kies een kostuum uit, kom op, vertel je artiestennaam, vertel een mop en ga waardig van het toneel af.
          We eindigen met een wervelende show van alle komieken en we zingen de SCHUDDEBUIKEN BOOGIE WOOGIE!

Doe de schuddebuiken Boogie Woogie!


          De kinderen krijgen een leuke kleurplaat mee naar huis.
          De kinderen leren: hun faalangst overwinnen en zich presenteren aan publiek op toneel! De ervaring leert dat zelfs het meest verlegen kind dit durft, door het laagdrempelige aspect en het enthousiasme van alle kinderen.

      Ik gaf deze workshop met groot succes o.m. in Sociëteit de Kring, Boekhandel Scheltema Amsterdam, Slot Loevestein, en Waanders in de Broeren in Zwolle.

Workshop

Kosten:                                               150,- plus reiskosten              

Duur:                                                  ca. 45 minuten

Leeftijd:                                              vanaf     8 jaar

Benodigdheden:                             beamer of digibord   

Deze workshop reserveren? Neem contact op met Marij Sloothaak, 06-51558201 of Marij@xs4all.nl

 


????????????????????????????????????