De Librije in Zwolle is er voor het eerst in 13 jaar weer in geslaagd de 1e plaats te halen in de jaarlijkse top 100 van restaurantgids ‘LEKKER’.
En dat betekent trots! Omdat hun glans ook een beetje afstraalt op het kinderkook- en leesboek ‘Op kookavontuur met Jonnie en Thérèse Boer’ dat ik maakte met ontwerper Robert-Jaap Jansen.
Dit kookboek was geheel ons eigen initiatief. Gewapend met tekeningen en een conceptverhaal trokken wij naar de Librije. Na een volmondig ‘Ja!’ van Jonnie en Thérèse Boer gingen wij aan de slag. Onderdeel van onze werkwijze was een hele dag het proces van de Librije meemaken.
Het begon met een ontbijt met de keukenbrigade. Boterhammen met pindakaas om half 9 ’s ochtends. Daarna een hele dag De Librije. De concentratie van de koks meemaken met de voorbereiding van gerechten, sauzen en mis en place. Jonnie en Thérèse Boer aan het werk. Letterlijk ‘in de keuken kijken’. Hun filosofie beluisteren. Mee naar de biologische kassen van boer Eef. Meegenieten van de professionele manier waarop zij hun restaurant voeren.
Met als resultaat het prachtige boek: ‘Op kookavontuur!’ Een spannend ‘kooksprookje’, gelardeerd met wetenswaardigheden over koken en eten, etiquetteregels, een keuken ABC, tips en trucs, geestig en informatief.
En met 15 unieke kinderrecepten van de Librije; speciaal voor dit boek bedacht!
Hartelijk gefeliciteerd Jonnie en Thérèse! Hierbij een paar foto’s van onze dag in Zwolle.
Goed joh, supergoed bezig jullie allemaal. Fijn!
Voorbeeld doet volgen.
Xx Henk & Kiek.
Vanaf straalblauw Corfu.
Dat noem ik toveren.
🙂 🙂