Ik heb Corona gehad. En ben genezen. Als ik terug ga rekenen heb ik het Coronavirus op 3 maart opgelopen. Wist ik veel. Het was nog in de tijd van Rutte’s: ‘Geef elkaar liever geen hand meer. Hoesten in je elleboog.’ We hadden nog geen idéé wat ons allemaal te wachten stond.

Voor mij begon een nare periode van koorts, onwetendheid, de huisarts die me antibiotica voorschreef omdat ik een lichte longontsteking zou hebben, koorts, nog meer koorts, hoesten, nog hogere koorts… En toen op 13 maart een telefoontje van de GGD dat ik in contact was geweest met een Coronapatiënt, en op het Coronavirus getest zou worden. Er werd toen nog getest op Coronacontacten. Op 16 maart hoorde ik dat de test positief was: ik had Corona. En zo was ik, o speling van het lot, één van de eerste 2000 geregistreerde Coronapatiënten in Nederland. Nummer 89 in Amsterdam. Eigenlijk was qua klachten het ergste leed toen al geleden. De koorts was dat weekend al gezakt, en het hoesten werd minder.

Het was ellendig, maar niet het einde van de wereld! Ik ben 62, ik heb wel eens ergere griepverschijnselen gehad. En nu… voel ik me zo gezond als een vis. Niet moe, maar energiek. En… immuun. Hoewel de meningen hier nu weer verdeeld over zijn.

Omdat ik me ongerust maakte over de ontzettend onheilspellende berichtgeving in de media (natuurlijk ook zeker terecht!) heb ik op Facebook een bericht geplaatst: ‘Er is leven na Corona!’ Ik kreeg meer dan 100 reacties van mensen die ik een hart onder de riem heb kunnen steken. ‘Wat ontzettend goed om te horen, dit positieve bericht!’ ‘Zo fijn iets positiefs te lezen, ik heb er veel aan.’ ‘Wat een troostend bericht.’

Dit was precies wat ik wilde bewerkstelligen: een positief, troostend geluid in barre Coronatijden! Dit is ook de reden waarom ik mijn bericht naar de Volkskrant stuurde, inclusief een dwingende vraag over immuniteit en besmettelijkheid.

De brief is geplaatst. Ik hoop dat het positieve, troostende geluid is overgekomen. De vraag over besmettelijkheid is overigens nog niet beantwoord. Zoals er nog zoveel vragen zijn in deze krankzinnige, ongewisse Coronatijden.

In dit alles blijft één ding mijn credo: LAAT JE NIET DOOR ANGST REGEREN. Loop niet met je schouders opgetrokken van de stress. Ga niet doemdenken en laat je niet gek maken door de overload aan Coronanieuws. Houd vol! Angst werkt verlammend. Wees voorzichtig, neem alle maatregelen van de overheid in acht, wees verstandig! Maar bedenk: er is echt ook leven na Corona! Ik ben the living proof… 

Marij Sloothaak