Owwwwww… Wie zijn júllie nou?’, schrikt de Tijdgeest.  ‘Tik, tak, tik, tak, tik tak… Waar ben ik? Ik ben op zoek naar vlinders! En nu zie ik kinderen. In welke tijd ben ik nu weer beland? Ben ik in de prehistorie? De tijd van de holbewoners? Nee, want jullie hebben geen knotsen enzo. Ben ik in de Middeleeuwen misschien? Nee, want ik zie geen harnassen en zwaarden. Wie zijn jullie? Tik, tak, tik, tak… Zijn jullie soms ook getikt? Net als ik? Welk jaar is dit? 1800? 1900? 2000? De kinderen en de boswachter roepen: ‘Het is 2012!’

Zo begint op 21 oktober het verhaal van de Tijdgeest van Staatsbosbeheer. Voor de vijfde keer schreef ik een spannend verhaal. Vertelde hij voorheen plaatselijke mythen, sagen en legenden, de afgelopen twee jaar beleefde hij zélf een spannend avontuur. De verhalen worden verteld op deelnemende locaties van Staatsbosbeheer en vóór en ná het verhaal maak je een wandeling door het mooie natuurgebied. De Tijdgeest is er voor kinderen van 6 tot 10 jaar én hun ouders. Kom! En neem je (klein-) kinderen mee! Onderstaand de locaties die de Tijdgeest bezoekt:

Terschelling. (FR) – schuur Staatsbosbeheer, Duinweg te Lies.

Drents-Friese Wold (FR) – buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

Hondsrug  (DR) – buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwe

Zuigerplasbos (FL) – P-plaats Zuigerplasbos, Zuigerplasdreef, Lelystad.

Veluwe (GE) – kiosk ’t Leesten, Hoenderloseweg – Otterloseweg, 7337 GZ Ugchelen.

De Woldberg (OV) – Tuks Theehuis, Bergweg 71, 8334 MC Tuk.

Utrechtse Heuvelrug (UT) – P-plaats tegenover Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Auste

Haagse Bos (ZH) – werkschuur Staatsbosbeheer, Boslaan 12, 2594 NB Den Haag.Walcheren(ZE) – Fort Rammekens, Rammekensweg, 4389 TZ Ritthem.

Walcheren (ZE) – Fort Rammekens, Rammekensweg, 4389 TZ Ritthem.

Midden-Limburg(LI) – buitenscentrum De Meinweg, Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch.

Schoorlse Duinen(NH) – buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.

Persbericht van Staatsbosbeheer: Héél even is hij op bezoek. De Tijdgeest van Staatsbosbeheer. Op zondag 21 oktober, vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur kun je de Tijdgeest in levende lijve ontmoeten. Hij komt op 11 plekken in Nederland. Tegelijkertijd. De Tijdgeest kan reizen door de tijd en woont in een klok. Speciaal voor Staatsbosbeheer vertelt hij rare, gekke en spannende verhalen die in zijn hoofd spoken. Kom maar luisteren…als je durft!

Ga op zoek!

Stoere jongens en dappere meiden melden zich aan bij de boswachter en gaan op zoek naar de Tijdgeest. Die heeft bovendien een verrassing voor de deelnemers. Maar dan moeten ze wel een paar lastige vragen beantwoorden.

Uiteraard staat er wat te drinken voorde kinderen klaar en ook de ouders worden niet vergeten.

Wil je meedoen?

Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/tijdgeest voor de dichtstbijzijnde plek. Wanneer er veel aanmeldingen zijn, zal de Tijdgeest meerdere voorstellingen geven. De kans bestaat dan wel dat je wat later vertrekt.  Dus hup, bezoek de website, en kijk waar de tijdsgeest bij jou in de buurt komt!

  Theaterbureau Brocéliande zorgt voor de Tijdgeesten.  http://www.broceliande-acts.nl/