Met Sien van café Rooie Nelis

Met Sien van café Rooie Nelis

Op Koningsdag denk ik nog éven terug aan de dag dat ik voor één dag koningin was. Ja, de look-a-like van koningin Beatrix dan. 🙂

Op een suffe middag in 2013, een beetje rondkijkend op LinkedIn, viel mijn oog opeens op de volgende advertentie: Oproep: Beatrix look-alike gevraagd voor filmpje VARA.
Nu werd ik jaren geleden eens aangesproken op straat door een jongetje van een jaar of acht: ‘Mevrouw, u lijkt een beetje op de koningin.’ Vond ik toen niet zo prettig, nee. Maar nu was ik in een dolle bui en ik besloot een mailtje aan de oproep te wagen. Nog geen 15 minuten later werd ik gebeld.
Of ik de volgende week bij Rooie Nelis in de Amsterdamse Jordaan wilde komen voor de shooting. En of ik misschien zelf mantelpakjes had.
Voordat ik het wist had ik: ‘Ja’, gezegd.

Een week later zat ik met hoog getoupeerd kapsel, blauwe oogschaduw en zwaar geschminkte jukbeenderen aan de toog van Rooie Nelis. Met tante Sien een glaasje Port te drinken, terwijl de camera achter mij draaide.
Daarna naar Hilversum voor opnamen. Dit was het scenario: Het is Beatrix’ laatste werkdag. Weemoedig pakt ze haar spullen in. Haar dossiers. De foto’s van de kleinkinderen. Dan kijkt ze nog één keer haar werkkamer rond… BeabureauEn doet met een ferm gebaar het licht definitief uit. Bea heeft troost nodig! En waar kan ze dat beter vinden dan in de warme koestering van tante Sien van café Rooie Nelis? Heerlijk, een Portje drinken en vooral: zich laven aan de troostende woorden van tante Sien…

Zie onderstaand het filmpje als resultaat.

 

En ik heb er een nieuwe vriendin bij: Sien van café Rooie Nelis! http://caferooienelis.com/

Met Sien aan de toog

Met Sien aan de toog