[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QvFLBs9S8FY]

Ma Solitude et moi...

Ma Solitude et moi...


ALLEEN IN PARIJS…
Alleen in een studentenkamertje in de Rue de Liege. Een code intoetsen die opent naar zo’n authentieke Franse cour. Alleen dat liftje in, met die echt Franse hekjes.
Een-twee-drie in godsnaam of ie op de zesde verdieping aankomt. Geklungel met sleutels. Een beetje werken achter de laptop.
Alleen in mijn bedje, waar ik door het open raam de treinen van gare Saint Lazare hoor. Ma solitude.
De eerste dag was het best wel raar. Met zo’n niets aan de hand gezicht in je eentje in een brasserie een glas wijn en salade bestellen. Wel altijd een boek erbij, natuurlijk. Want met een boek ben je nooit zielig. J’embrasse ma solitude…

George Moustaki heeft een prachtig lied geschreven, waarin hij de eenzaamheid vergelijkt met een vriendin. Met een courtisane zelfs.
‘ Non, je ne suis jamais seul, avec ma solitude.’ Nee, ik ben nooit alleen. Ik heb mijn eenzaamheid.

En ik moet ook zeggen, het begint te wennen. Ik vind het eigenlijk best wel stoer. Ik tart mijn eigen grenzen.
Zo ben ik bijvoorbeeld gisteren in mijn eentje een ‘ Bar a huitres’ binnengelopen. Mijn lust naar oesters kon ik niet meer bedwingen. Heb 6 creuses no 2. besteld, een glas wijn en heb ze opgeslubberd. Zelfs zonder boek erbij.
Trots was ik.

Vanaf nu kan ik alles. Het loutert ook wel, zo even alleen. Misschien dat ik hier mijn Magnum Opus ga schrijven. In Parijs, onder een kaal peertje licht… Non, je ne suis jamais seul. Avec ma solitude… Klik eens op het filmje hierboven, en luister naar deze laatste zin: ‘ Elle sera a mon dernier jour, ma derniere compagne. Non, je ne suis jamais seul… Ze zal er op mijn laatste dag zijn, ma solitude, als laatste gezelschap. Prachtig!

Je vous embrasse,
Marij.
www.www.marijsloothaak.nl

Wil je op de hoogte gesteld worden als er weer een nieuwe blog is? klik dan op de link hier rechts boven.