D66 zoekt naarstig politiek talent

Nu is het tijdens zo’n crisis voor een freelance copywriter geen tijd om over naar huis te schrijven. Reclamebureaus houden met moeite het hoofd boven water, tijdschriften en kranten schreeuwen moord en brand. Ik ben dus heftig op zoek naar nieuwe wegen. Nu zag ik op de voorpagina van de Volkskrant van 6 januari een intrigerende kop: ‘D66 naarstig op zoek naar nieuw talent.’  De partij staat er namelijk zo goed voor, dat men vreest dat er straks te weinig capabele gemeenteraadsleden, Kamerleden en bestuurders beschikbaar zijn. Mijn belangstelling was gewekt. Nu ben ik van huis uit PVDA – mens. Ook in andere tijden ging mijn rode pen in het Amsterdamse stemhokje meestal die richting op. En de Kieswijzer wees mij wel eens naar de  SP, tot mijn eigen verbazing. Maar nu, in deze tijden? Time for a change. En geef toe, het is een dotje, die Alexander. De grote, verbaasde ogen waarmee Brinkman, behalve zijn ‘ shuffle’  bekend werd, blijken bij Alexander Pechtold juist zijn charme te zijn.  Verder is hij ‘ vlot gebekt en heeft charisma.’ , stond in het artikel. En hij was wel een van de weinigen die Wilders stevig van repliek diende over zijn Fitna.

D66 schijnt ook in aanwas zichtbaar te verjongen. ‘ Het zijn van die ontzettend aardige mensen’, zeggen de jonge nieuwe leden. Kijk, en dat nu trekt mij aan. Aardige mensen. Daarom bij deze een open sollicitatie: vrouw, 51 jaar, hoogopgeleid, slim, creatief en vooral: heel aardig biedt zich aan. Kamerlid, gemeenteraadslid of bestuurder desnoods. Toe Pechie, toe…