scooterDit weekend toog ik met een vriend naar het Bostheater, alwaar ´The tempest´van Shakespeare werd opgevoerd. Het was hoog tijd onze klassiekers weer eens wat op te poetsen. Nu is Peter in het bezit van een kekke witte scooter en kwam mij daarmee ophalen. Ik knoopte direct zo´n gestippeld hoofddoekje om, á la, ik meen, Shirley MacLaine, en zat helemaal in mijn nopjes achterop de scooter.

Op naar het Amsterdamse Bos. Eerst even wat eten. Mispoes. Restaurant de Bosbaan had een besloten borrel, Café 1890 was vol, en de Geitenboerderij dicht. In arremoede besloten we ons tot de bar van het Bostheater te wenden.

Daar had men niets anders dan chips. En wijn. Paprikachips. Naturel chips. Wokkels. En iets walgelijks peperigs. Na  ja. Het was tenminste wat. Na drie zakjes chips en een fles wijn begon toch de behoefte aan iets stevigers. Een bodembedekker zeg maar. Ben & Jerry´s ijs bleek ook in het assortiment te zitten. In de smaak Caramel Chunck Crunch Chocolate Fudge Potatoe Halleluja Almond Cherry volgens mij.

Toen begon de voorstelling. Deze Tempest bleek zo goed geregisseerd dat tijdens de derde acte zelfs de natuurelementen hun rol speelden. Storm. Slagregens. Natte chips. Een run naar de spaarzame parasols.

En het blééf zo. Na enig beraad zijn we maar weer op de scooter gestapt en hebben we  het Amsterdamse Bos achter ons gelaten. We komen nog wel eens terug om de rest te zien.

Nu heb ik een vraag. Al vluchtend naar een droog onderkomen zijn wij onze Ben & Jerry´s vergeten. Wie o wie heeft zich daarover ontfermd? Het bakje stond zo ongeveer bij rij 7. En was het lekker? Ik had de smaak Caramel Chunck Crunch Chocolate Fudge Potatoe Halleluja Almond Cherry namelijk nog nooit geprobeerd. U kunt uw reactie hieronder achterlaten.

Marij www.www.marijsloothaak.nl

Het Amsterdamse Bos Theater www.bostheater.nl