Ton Meijer is acteur. Een veelzijdig acteur. Met zijn kindervoorstellingen en – workshops reist hij het hele land af en brengt overal kinderen, én hun ouders, in vervoering. Hij speelt zo’n 200 jeugdvoorstellingen per jaar, vaak voorstellingen gebaseerd op bekroonde kinderboeken, of muzikale voorstellingen met klassieke musici. Ton Meijer is ook mijn oudste en beste vriend. Wij kennen elkaar al meer dan 40 jaar! 

Vorige week zondag ging ik met Ton mee naar Eindhoven, voor de voorstelling: Be Bach. Een voorstelling waarin Ton, sámen met de aanwezige kinderen het leven van Bach naspeelt. Vier musici spelen Bach’s prachtige muziek; zoals bijvoorbeeld de ‘Kaffeecantate’ en ‘Erbarme dich’ uit de Matheüs Passion.

Ik zat op de eerste rij en genoot. Terwijl viool, cello, klavecimbel en sopraan klaterden op het toneel verwelkomde Ton de kinderen in klassieke kleding uit de tijd van Bach. Ietwat onwennig, maar toch heel nieuwsgierig zochten de kinderen hun plaatsje in de zaal op en gingen op het puntje van hun stoel zitten. Want oh, wat gebeurde er veel op het toneel en in de zaal! Genieten van het spel, van de muziek, en dan zelf nog meespelen ook! De prachtige muziek van Bach, en dan dat geweldige verhaal, over Bach met zijn 21 kinderen, over zijn reis, over zijn composities…

Na de laatste aria van sopraan Marije van Stralen en een daverend applaus verlieten de kinderen dolenthousiast de zaal. Ze hadden genoten. En heel wat opgestoken! Ik trouwens ook.

De muzikale voorstelling ‘Be Bach’ van Ton Meijer komt nog in een aantal theaters dit seizoen. De volledige agenda vindt u op http://www.tonmeijer.nl

spel Ton Meijer
sopraan Marije van Stralen
viool Marieke de Bruijn
cello Jos Teeken
klavecimbel Christina Edelen

40 jaar vriendschap