Kids

Wil je een boekbespreking of spreekbeurt houden over mijn boeken? Hier meer informatie.

Mijn lievelingseten: Haring

Lievelingsboeken: De Kleine Prins van Antoine Saint-Exupéry, en Madame Bovary van Gustave Flaubert

Favoriete vakantieland: Frankrijk

Mijn lievelingskleur: turquoise

Mijn lievelingsdier: parkiet

Marij M. Sloothaak is geboren in 1957 in Amstelveen. Als kind vond ze het al heerlijk om te schrijven en haar fantasie te gebruiken. Ze kreeg van haar juffen en meesters dan ook meestal een acht, negen of zelfs een tien voor haar opstellen. Toch duurde het heel lang voordat Marij écht begon te schrijven voor haar beroep. Eerst deed ze een lerarenopleiding en kreeg haar diploma’s voor lerares Frans en Nederlands. Maar ze vond leraar zijn niet leuk; ze vond het heel moeilijk om streng te zijn. Dus al gauw vlogen de schooltassen en de krijtjes door de lucht.

Na een hele tijd nadenken en 101 verschillende beroepen te hebben geprobeerd besloot Marij tekstschrijfster te worden. Ze schreef een aantal boeken in opdracht: zoals Roos en Mees en het geheim van de Geldwelp voor de Rabobank, ze schreef sprookjes en verhalen voor de Efteling, en voor Villa Pardoes het boek: Pardoes en het Tinkelende Twinkelende Wondergeluid.

De afgelopen jaren schreef ze vier boeken voor uitgevers. Op kookavontuur!, Op goochelavontuur!, Op komisch avontuur! of over Kabeljauw en het Nut van de Wereld? Je kunt deze boeken kopen bij www.bol.com, of een mailtje sturen: marij@xs4all.nl. Na je betaling krijg je dan een boek mét handtekening toegestuurd!

Marij heeft twee kinderen: Joris (1985) en Rosa (1989) en drie lieve kleinkinderen: Seb (2015), Faas (2016) en Ella (2019).

Ik kan ook bij jullie op school komen om voor te lezen of een leuke workshop te geven. Laat je juffrouw of meester bellen of mailen met de Schrijverscentrale.
Ik kan ook bij jullie op school komen om voor te lezen of een leuke workshop te geven. Laat je juffrouw of meester bellen of mailen met de Schrijverscentrale.

Het Kinderkasteel

Hieronder vind je Het kinderkasteel, een héle oude site, maar wel leuk. Je vindt er moppen, verhalen en recepten. Klik op het kasteel, en je kunt er in! De illustraties zijn van Coos Storm.