Parijsmam 021Parijsmam 004Heb het heerlijk hier. Gisteren op de fiets via Printemps, la Madeleine en ja, ja, killing Place Concorde naar de Pont des Arts, voor een van de mooiste uitzichten op de Seine.

Dan weer even terug, wat werken en met de Metro naar Invalides, wat lezen op een bankje. En voelde me prompt weer even fille au-pair van 21. Er komt een aantrekkelijke jongen van rond de dertig langsfietsen, die mij vriendelijk gedag zegt. Ik, ietwat verbaasd, knik terug. Komt ie me toch 5 minuten later terug en begint een ouderwets versierverhaal! Dat ik zo belle was en dat hij me graag wilde uitnodigen voor een drankje.
Ik heb vriendelijk doch beleefd bedankt. Uiteindelijk heeft hij me wel een half uur aan de praat gehouden. Over ondermeer zijn Opoefiets, die hij in Nederland had gekocht. Wel goed voor mijn Frans natuurlijk. En voor mijn ego. Toch ook wel. Een beetje. Ik geef het toe. Uiteindelijk liet hij zich afwimpelen.

Deze blog is overigens voorlopig mijn laatste blog, als ik weer thuis ben hoop ik de draad weer op te pakken.
Reden is gewoon pech met de techniek. Mijn eigen laptop krijgen Joris en ik niet werkend op internet, en sinds gisteren doet mijn fototoestel het niet meer. Bovendien komt er morgen even een einde aan mijn solitude, en ga ik waarschijnlijk naar een andere locatie hier in Parijs. En wellicht ook nog naar het zuiden. Maar daar hoort u volgende week alles over.

Mail pik ik op via internetcafe’s. Dus als u nog iets heel dringends aan mij kwijt moet, doe het dan op marij@xs4all.nl, voor morgenochtend 9 uur….

A la semaine prochaine, Marij

www.www.marijsloothaak.nl